Recenzie: Inceputul jocului nu este chiar impresionant, pot sa spun ca atunci cand l-am inceput, dupa primul chapter m-am plictisit si cam o saptamana nu am mai jucat, zicand ca e un joc plictisitor. Apoi, din lipsa de jocuri noi pe care sa le incerc, am zis sa termin un joc, ca sa-l adaug la lista mea de jocuri terminate, si de ce nu Mafia II ? Am citit cateva review-uri si parea foarte bun, apoi am vazut cat se chinuie unii sa gaseasca trainer pentru steam si nu le merge si am zis: "Deci e joc bun si securizat, merita a doua sansa."
Cand m-am reapucat, am vrut sa ma conving ca trainerele si alte coduri chiar nu functioneaza, cel putin pentru versiunea Steam. Aparent, asa este. Mergeau decat cateva din optiunile trainerului, gen sa-ti adaugi bani, dar nu mare chestie si in mare parte iti dadea crash jocul cand salvai, asa ca nu e mare "smecherie". Poate acum s-au mai modernizat cei cu trainerele, insa cand l-am jucat eu in 2012, nu exista trainer functional la capacitate maxima.
Bun, primul chapter era foarte-foarte-foarte plictisitor, cel putin in opinia mea. Apoi am inceput sa-l joc, la inceput am profitat de open-world-ul diversificat. Ma plimbam prin oras, furam masini si le duceam la "fier vechi"(este un loc plasat undeva pe mapa unde duci masinile, apesi pe un buton si poc, masina se face praf si primesti bani, exista si un bug pe tema asta, dar prefer sa nu-l zic.) si sa ma duc in magazinul de arme, sa-l impusc pe vanzator in cap si sa ies, astept pana vine politia(daca omori pe cineva intr-un magazin si iesi pana intra si ies militienii, nu iti da "wanted level", ceea ce este un bug in opinia mea.), apoi furam bani. Dupa ce am facut bani frumosi, am inceput sa joc serios.
Mi-a placut faptul ca este bazat pe un joc vechi si masinile vechi faceau tot, aduceau atata farmec jocului !
Story-ul este absolut genial, cu un final care intai iti da de gandit vreo 2-3 minute, apoi te face sa te miri. Am auzit ca tind sa creeze Mafia III. Pai ar trebui, pentru ca eu inca am peste 100 de semne de intrebare, de ce s-a intamplat asa la final ? Nu am sa divulg niciun secret despre final ! Daca-l jucati pana la final, la final va dati seama ca nu ati aflat nici jumatate din tot jocul.
Ah, si revistele Playboy pentru cei mai.... prefer sa nu folosesc niciun cuvant decat sa injur pe-aici. Da, da, trebuie sa colectionati reviste Playboy. Pai, cei cu abonament pe site-uri de genul brazzers, la treaba !
Mi-a placut foarte mult si misiunea cand esti la inchisoare, am repetat acel chapter de peste 5 ori doar pentru a vedea secventele, dar si pentru gameplay. Consider ca puteau face mult mai mult la chapterul acela, mi s-a parut cam... scurt si fara rost, desi mi-a placut. Puteau sa faca un open world, un prison-roleplay(daca intelegi termenul), orice care sa faca jocul mai palpitant si chapterul mai interesant.
In rest, story genial, vehicle handling bun, dar nu perfect(ii mai lipsesc detalii in unele parti) si cel mai important, pentru cand a fost facut, graficile sunt exceptionale. Am citit undeva ca (virgula) cei de la Rockstar Games vor folosi acelasi program de grafica ca la Mafia II pentru Gta V.
Un joc care poate purta statutul PERFECT.
Nota grafica: 9. I-as fii dat 10, insa trebuie sa ne gandim ca daca comparam Mafia II cu alte jocuri din prezent, gen Far Cry 3 si Tomb Raider, graficile nu sunt la fel de bune. Plus ca mai exista bug-uri minore la grafici.
Nota gameplay: 9.5. Gameplay aproape perfect, le mai lipsesc detalii la unele chaptere, cum ar fii la chapterul 7(parca 7 era cel cu inchisoarea) unde este un gameplay scurt si fara rost, in care totul trece: *Day 1* si dupa *Month 2*(ceva de genul).
Nota story: 10.0. Daca nu era acel final, i-as fii dat 8,5, insa pentru acel final exceptional si perfect gandit, 10 fara discutii !
Nota finala:9.5. Mie mi se pare o nota foarte buna si greu de obtinut, cel putin de la mine. Poate nu-s eu vrun expert in jocuri, dar stiu sa apreciez calitatea !
Trailer: