România, vicecampioană mondială la C.M.S !

Orice discutie care nu se incadreaza in celalalte categorii pot fi gasite aici.

Moderators: Moderator ajutator, Moderator

full skill
full skill
User avatar
Status: Offline
Posts: 1087
Registered for: 11 years 2 months
11
Cont Premium: xConstructboy99
Location: Bucuresti
Contact:

România, vicecampioană mondială la C.M.S ! Post by xConstructB »

România, vicecampioană mondială și triplu medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Sport Electronic

Performanţă extraordinară pentru România la World e-Sports Championship 2014


Image


România a cucerit patru medalii, una de argint și trei de bronz, și se situează pe locul al 4-lea în clasamentul pe națiuni, la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku. Lotul național format din 11 sportivi a beneficiat de sprijinul NESCAFÉ 3in1, iar țara noastră s-a numărat printre puținele state reprezentate la toate cele șapte discipline ale Campionatului Mondial: disciplina pe echipe, Dota 2, și cele individuale, Hearthstone, Starcraft 2 masculin, Starcraft 2 feminin, Tekken Tag Tournament 2 masculin, Tekken Tag Tournament 2 feminin și Ultra Street Fighter IV.

La Dota 2, România a fost reprezentată de echipa națională formată din Andrei „Zizou” Zisu (24 de ani, căpitan), Răzvan „iLLusionisT” Borceanu (21), Andrei „Keyano” Grigorie (21), Răzvan „SynerGy” Strat (17) și Omar „w33” Aliwi (19). La tragerea la sorți, tricolorii au nimerit în grupa B, așa-zisa „grupă a morții”, alături de China (campioana mondială en-titre), Egipt și Mongolia. Echipa României a reușit să câștige confruntarea cu China din faza grupelor, cu 1-0, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de pe locul I în grupă. După victoriile din sferturi (România – Rusia: 2-1) și semifinale (România – Georgia: 2-0), țara noastră a întâlnit din nou reprezentanta Chinei, de această dată în marea finală. Tricolorii au obținut medalia de argint, iar România este vicecampioană mondială la disciplina Dota 2.

Reprezentantul României la disciplina Starcraft 2 (masculin), Silviu „NightEnD” Lazăr (26 de ani), și-a câștigat grupa după două victorii categorice: 2-0 cu Suedia și Israel. România a eliminat Finlanda în sferturile de finală (scor 2-0) și a pierdut în semifinale, în fața Coreei de Sud (scor 2-0). Silviu Lazăr a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Sport Electronic, după victoria în fața Rusiei (scor 2-0), în finala mică.

Alexandre Prodan (20 de ani), reprezentantul țării noastre la disciplina Tekken Tag Tournament 2 (masculin), a obținut medalia de bronz pentru România, după ce a învins Elveția, Danemarca, Rusia, India, Finlanda și Serbia.

Mihai „Pokeshark” Ene (30 de ani) a reușit să claseze România pe treapta a treia a podiumului mondial la disciplina Ultra Street Fighter IV, după 2-0 în fața Indiei și 2-1 cu Australia.

Sunt notabile și performanțele sportivilor Radu „Rdu” Dima (17 ani, disciplina Hearthstone) – care a reușit calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, și Zsofia „melodyyy” Boariu (26 de ani) – care a clasat România pe locul al 5-lea în clasamentul general, la disciplina Starcraft 2 (feminin).


Echipa Professional Gamers League (federația națională din România, recunoscută oficial de Federația Internațională de Sport Electronic, IeSF) a fost selectată dintre federațiile celor 46 de state membre să se ocupe de producția celei de-a 6-a ediții a Campionatului Mondial de Sport Electronic, care s-a desfășurat în perioada 12-16 noiembrie în capitala azeră, Baku.Sursa: www.computergames.ro

Return to “Discutii generale”