Recenzie: Insurgecy este un joc Shooter FPS dezvoltat de către New World Interactive, o „companie” formată din 12 oameni ce lucrează la joc din placere. Jocul a început ca mod, în 2007 și a fost downloadat de 1 milion de jucători. Ideea de a face acest joc i-a venit lui Andrew Spearin, când în 2002 a început munca la Operation: Counter-Insurgency (OPCOIN), joc bazat pe experiențele lui în armata canadiană. 10 ani mai târziu, este lansat Insurgency 2 (pe Steam, Insurgency).
Jocul este un FPS unic, i-aș spune eu. Sunt 2 tabere: Insurgency și teroriștii ; Diverse clase ; Diverse arme (M16A3, AKM, AKS-74U)
Mecanica jocului: În joc, dacă ești nimerit de un glonț (de mitraliera/shotgun), ești mort. Mi se pare o mecanică foarte realistă, si am observat că dacă esti împușcat în picior, nu mori, ci doar iei damage. Desigur că la următorul glonț încasat ești mort.
Nota grafica: 9 . Jocul nu are o grafică excelentă, dat fiind faptul că ruleaza pe Source Engine.
Nota gameplay: 10 . No comment despre gameplay. Arme destule, teamwork, dar și 1 shot 1 kill.
Nota finala: 9.50 . Un joc foarte bun, la un preț la fel de bun. Eu unul îl recomand, mai ales dacă îl poți juca în echipă.
Trailer: