Din episoadele anterioare Crysis: Pământul este atacat de extratereştri violenţi, pe care umanitatea luptă să-i respingă măcar, dacă nu să-i distrugă complet. Asta în 2020, ca trei ani mai târziu să se dea bătăliile aparent finale unde Prophet şi echipa sa joacă rolul esenţial.Salt uriaş de 24 de ani în 2047, în prezentul condus de corporaţia malefică CELL, unde extratereştrii Ceph teoretic şi-au găsit sfârşitul, iar Prophet a fost pus la păstrare în frigider (a se citi criogenizat).
Aparenţele înşeală, evident, iar clişeul format din combinaţia invazie extraterestră plus companie cu interese proprii merge mai departe – CELL se joacă cu focul, se pârleşte serios şi intervenţia lui Prophet este din nou necesară, readus în acţiune cu ajutorul unuia dintre foştii lui colegi – nume de cod Psycho.Torturat de CELL şi “jupuit” de faimosul Nanosuit, Psycho este acum obsedat de distrugerea inamicilor şi de a afla cine l-a supus la chinuri inimaginabile, obsesie care se loveşte pe alocuri de convingerile lui Prophet că e mai bine să rămâi om decât să ajungi ca el – un organism modificat, mai mult maşină decât fiinţă din carne şi oase.
Dacă n-ai apucat să joci niciunul dintre titlurile anterioare, Crysis 3 vine cu un rezumat ajutător, dar povestea de acum nu se încheagă în mod deosebit, nici nu motivează enorm, mai ales că nu prea depăşeşte 6 ore de joc în cele 7 misiuni. Ar fi fost mai interesant să jucăm perioada de 24 de ani dintre Crysis 2 şi 3, să trecem prin încleştările cu adevărat decisive din lupta extratereştri-omenire, dar probabil că asta ar fi însemnat să se renunţe la conceptul atât de drag de erou atot… (completaţi voi cu epitetul dorit) care salvează lumea de unul singur.
E adevărat, povestea încearcă să smulgă sentimente şi emoţii prin voci şi dialoguri bine realizate, mai ales când vine vorba de relaţia tensionată dintre Psycho şi Prophet. Reuşita este discutabilă, depinde de gusturile fiecăruia, dar trebuie subliniat că este o încercare superioară comentariilor generice ale NPC-urilor din jocurile anterioare.
În rest însă, Crysis 3 se agită foarte puţin la capitolul inovaţie. Împrumută elemente din alte jocuri deja consacrate, o bucăţică de BioShock, una de Half-Life, ceva Deus Ex, le amestecă şi le prezintă cu ajutorul unei grafici excelente. Ceea ce înseamnă că pentru cei care nu sunt impresionați de zeul DirectX11, Crysis 3 e cam golaş și banal, dar în același timp capabil de divertisment suficient de interesant.

Nota grafica: 9.50 (Are grafica frumoasa,nu e buguita.)
Nota gameplay: 9.00 (Frumos)
Nota story: 9.00 (Te face curios cum o sa se termine)
Nota finala: 9.33
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Ua14pDfqkq8